Kanali 7...

17 viktima dhe 13 të zhdukur nga përmbytjet në Vietnam

Të paktën 17 njerëz kanë humbur jetën nga përmbytjet në provincat qendrore të Vietnamit, gjatë javës së kaluar dhe 13 janë ende të zhdukur.

Në ditët e ardhshme, rajoni duhet të përgatitet për një tjetër tajfun, Linfa, i cili do të sjellë më shumë shira, e që do të ketë më shumë përmbytje.

Rreth 31,000 njerëz janë evakuuar dhe më shumë se 33,000 shtëpi janë zhytur dhe dëmtuar nga përmbytjet.

Vietnami është i prirur ndaj stuhive shkatërruese dhe përmbytjeve, për shkak të vijës së tij të gjatë bregdetare.