Kanali 7...

“3-4 vaksina anti-Covid gati në Europë brenda tre muajve”

“Brenda vitit ose maksimumi në janar 2021, do të jenë gati 3 ose 4 vaksina kundër Covid-19”.

Lajmi u bë i ditur nga Presidenti i Këshillit Europian, Charles Michel.

Ai shtoi se vendet anëtare të BE dhe jo vetëm kanë firmosur një sërë kontratash që do të garantojnë marrjen e dozave të duhura të vaksines në momentin që ajo do të jetë disponibel.

Dalja e vaksines shihet si shpetimi i vetëm në kushtet kur europa dhe bota po përballet me një valë të dytë të madhe të Covid-19 me shifra në rritje drastike.