Kanali 7...

Arkeologët spanjollë bëjnë zbulimin e rrallë

Arkeologët spanjollë kanë gjetur një thikë të rrallë kristali, 5-mijë vjeçare, konsideruar si thika më e rrallë në Valenciana de la Concepcion.

 

E njëjta u gjet në zonën ku thuhet se varroseshin njerëzit, kryesisht shtresa e lartë e shoqërisë.

 

 

Dyshimet të çojnë se ai lloj kristali është importuar nga diku. Kristali dhe gurët e çmuar janë të përmendur edhe në librin e shenjtë të krishterëve, Bibël, duke u konsideruar si mjeti që ndihmoi në rindërtimin e Jerusalemit pas apokalipsit.