Kanali 7...

Basha kërcënon Ramën: Zbato planin tim ose do mbash përgjegjesi penale

Teksa e akuzoi kryeministrin për çuarjen drejt kolapsit të sistemit shendetesor, Lulzim Basha kërkoi nga Rama që të dëgjojë PD për planin me 5 pikë ndryshe do të mbajë përgjegjësi penale për cdo jetë të humbur.

 

Meqë më dëgjon për të kapur lapsuse tek unë, i bëj thirrje të zbatojë planin me 5 pika, ndryshe do të mbajë përgjegjësi penale për çdo jetë që humbim për shkak të braktisjes së kujdesit shëndetësor. Plani me 5 pika, në total 300 milion euro për 2 vite buxhetore. Moszbatimi i planit rrezikon jetën, shëndetin dhe paqen sociale.

 

Basha shtoi se nëse nuk zbatohet plani që ka propozuar PD,  kolapsin e sistemit shëndetësor do ta ndjekë falimentimi i ekonomisë.