Kanali 7...

Gati 3 mijë qytetarë të gjobitur për maskën gjatë fundjavës

Policia e Shtetit gjobiti 2.958 qytetarë pse nuk kishin vendosur maskën mbrojtëse. Nga këta, 530 shtetas u ndëshkuan teksa udhëtonin me makinë, sepse ishin brenda në mjet me njerëz me të cilët nuk kishin lidhje familjare dhe pa maskë.

Gjatë kontrolleve në fundjavë policët gjobitën edhe 4 subjekte që ushtronin aktivitetin në kundërshtim me protokollet e sigurisë: 1 në Tiranë, 2 në Elbasan dhe 1 në Sarandë. Për administratorin e secilit subjekt është vendosur masa administrative 1.000.000 lekë.

Gjithashtu, në të gjithë vendin janë ndëshkuar me 10.000 lekë, 24 shtetas që janë konstatuar duke lëvizur në këmbë pas orës 20ç00.