Kanali 7...

Johnson: Nuk e shkatërroj ekonominë duke rimbyllur vendin/ Protesta kundër masave në disa vende

Nga kjo e mërkurë, në Britaninë e Madhe do të zbatohet një strategji e re për menaxhimin e pandemisë e cila synon të shmangë izolimin në rang kombëtar si dhe mbylljen e ekonomisë. Kryeministri Boris Johnson prezantoi sistemin me tre faza që do të aplikohet lokalisht.

 

BORIS JOHNSON

KRYEMINISTER I BRITANISE SE MADHE

 

“Nuk kam ndërmend të imponoj të njëjtat masa që do të shkatërronin ekonominë e vendit. Sistemi i ri me tre nivele të kufizimeve do të klasifikojë cdo zonë si në gatishmëri të mesme, të lartë ose shumë të lartë . Qeveria do të punojë me këshillat vendorë mbi masat shtesë për secilën zonë. Dyqanet, shkollat ​​dhe universitetet do të qëndrojnë të hapura në cdo rast.”

 

Ndërkohë Amnesty International vëren se Britania e Madhe ka dështuar me politikat e saj në fazën e parë të pandemisë dhe i ka lënë të vdesin të moshuarit në azile. Organizata me mbi 7 milion anëtarë dhe mbështetës në të gjithë botën, më herët ka kritikuar edhe Francën si dhe vende të tjera, për aplikimin e masave drakoniane gjatë pandemisë, që shkelin të drejtat e njeriut.

 

Ndërkohë, protestat në shumë vedne të botës vijojnë. Mijëra argjentinas kanë bllokuar rrugët në disa qytete duke kërkuar drejtësi dhe liri.

 

Protestuesit kundërshtojnë qeverinë në rrugën që ka zgjedhur për menaxhimin e krizës shëndetësore duke e fajësuar edhe për krizën ekonomike.