Kanali 7...

Kushëriri i Gaddaf çon në gjykatë Hillary Clinton: Mbështeti terrorizmin

Ahmed Gaddaf al-Dam, kushëri i ish-udhëheqësit libian Muammar Gaddafi ka thënë se do të çojë në gjykatë ish-sekretaren e Shteteve të  SHBA, Hillary Clinton. Ajo mund të përballet me ndjekje penale nën akuzat e mbështetjes dhe përhapjes së “kaosit dhe terrorizmit në Libi”.

Procedimi gjyqësor aktualisht është duke u përgatitur nga avokatët e Ahmed al-Dam. Ai paralajmëroi se kjo çështje do të shoqërohet me dokumente që nuk u botuan nga Departamenti i Shtetit.

Disa vite më parë, themeluesi i WikiLeaks, Julian Assange deklaroi për ekzistencën e disa materialeve që zbulonin rolin e Hillary Clinton në përmbysjen e Gaddaf-it në ngjarjet në Libi në vitin 2011. Periudhë kur Clinton shërbente si Sekretare e Shtetit të SHBA-ve.