Kanali 7...

Ministri italian: Gati kryerja e tamponëve në farmaci

Ministri i Shëndetësisë në Itali, Roberto Speranza dha një dritë jeshile për të kryer tampon të shpejtë edhe në farmaci. Speranza e tha këtë gjatë një takimi, ku njoftoi fillimin e një faze eksperimentimi për testet për të identifikuar rastet pozitive me COVID.

 

“Testet serologjike janë bërë në farmacitë e disa rajoneve. Le të provojmë të kryejmë një eksperiment, sip o ndodh në Trento.”

 

Speranza sqaroi se janë thjeshtuar procedurat e gjurmimit, duke u ulur karantina në 10 ditë dhe duke eliminuar tamponin e dytë.