Kanali 7...

Nëse nuk flini mirë gjatë natës, këto 3 arsye mund të jenë përgjegjëse

Sa herë keni bërë një gjumë të keq gjatë natës dhe nuk keni mundur të funksiononi siç do të dëshironit ditën tjetër? Dhe kjo është shumë logjike pasi gjumi i natës është shumë i rëndësishëm. Nëse keni shpesh pagjumësi, atëherë ndoshta nuk është një rastësi.

 

Mos konsumoni ushqime pikante për të paktën 4 orë deri në kohën e gjumit

 

Ushqimet pikante ka shumë të ngjarë të shkaktojnë një ndjesi djegieje në ezofag, duke ndikuar kështu në cilësinë e gjumit dhe duke sjellë pagjumësi.

 

Mos e përdorni celularin para se të shkoni në shtrat

Mundohuni të shmangni kontaktin me celular të paktën një orë para se të shtriheni pasi mund të ndikojë te gjumi.

 

Mos pini kafe para gjumit

Siç e dimë të gjithë, kafeina ka një efekt stimulues në sistemin nervor dhe për këtë arsye mund të shkaktojë çrregullime të gjumit. Përveç kafesë, mbani mend dhe shmangni burimet e tjera të kafeinës, si çaji, çokollata dhe pijet joalkoolike.