Kanali 7...

Papa Françesku mban për herë të parë maskë në publik

Papa Françesku mbajti një maskë për herë të parë në një ngjarje publike, kur ai dhe udhëheqësit e tjerë fetarë morën pjesë në një shërbim lutje për paqen në të gjithë botën.

Papa mbante një maskë të bardhë gjatë shërbimit në Bazilikën e Romës në Santa Maria në Aracoeli.

Ai kishte qenë nën disa kritika, veçanërisht nga rrjetet sociale, për mosmbajtjen e maskës në ambiente publike, duke u ekspozuar edhe ndaj rrezikut nga kontakti me persona të infektuar.

Numri i rasteve pozitive në Itali është rritur në mënyrë të vazhdueshme javët e fundit në Itali. Të martën, vendi fqinj raportoi 10,874 të infektuar të rinj me COVID.

Edhe në Vatikan, katër anëtarë të Gardës Zvicerane, që mbron papën, gjithashtu kanë rezultuar pozitivë për COVID.