Kanali 7...

Prerja e kokës së mësuesit në Francë/ Dy nxënës u paguan për ta identifikuar

Dy nxënës janë paguar për ta identifikuar mësuesin, të cilit më pas i është prerë koka të premten, në një sulm që ka shokuar Francën, kanë pretenduar të mërkurën prokurorët.

Samuel Paty është shënjestruar rreth një shkolle në afërsi të Parisit, për shkak se ka shfaqur karikaturat e Profetit Muhamed para nxënësve të tij në klasë.

Vrasësi i tij, 18-vjeçari, Abdullakh Anzorov, është qëlluar për vdekje nga policia, pak pasi ka kryer sulmin.

Të mërkurën, prokurorët kanë thënë se Anzorov ka paguar dy nxënës rreth 300 euro për ta identifikuar Patyn.

Vrasësi u ka thënë nxënësve se dëshiron “ta incizojë mësuesin dhe ta bëjë atë të kërkojë falje për prezantim të karikaturave të Profetit Muhamed”, ka thënë prokurori kundër terrorizmit, Jean-François Ricard në një konferencë për media.

Ai ka thënë se Anzorov u ka thënë atyre se dëshiron “ta nënçmojë atë, ta qëllojë atë”.

Nxënësit e moshave 14 dhe 15-vjeçare, supozohet se e kanë përshkruar Patyn dhe kanë qëndruar mbrapa sulmuesit për më shumë se dy orë jashtë shkollës, derisa është shfaqur mësuesi, ka thënë Richard.

Dy fëmijët, emrat e të cilëve nuk janë bërë publikë për arsye ligjore, janë dy prej shtatë personave që autoritetet franceze synojnë t’i gjykojnë për sulmin brutal.