Kanali 7...

Protesta në Berlin kundë masave anti-Covid, të lënduar e të arrestuar

Rreth 2 mijë persona kanë zbritur në shesh në Berlin për të protestuar kundër masave anti-Covid të vendosura nga qeveria gjermane.

Sipas të dhënave nga policia, gjatë manifestimit nuk janë respektuar aspak rregullat e distancimit social dhe të përdorimit të maskave.

Në proteste ka oasur moment tensioni dhe përplasje me policinë,

Shumë persona janë ndaluar ndërsa ka pasur edhe disa të plagosur.

Manifestime të tilla ka pasur gjatë fundjaves edhe në Itali, Spanjë dhe Irlandë.