Kanali 7...

Rritja e rasteve me koronavirus/ Spitalet e Parisit, pranë mbingarkesës

Njësitë e kujdesit intensiv në spitalet e Parisit do të jenë të mbingarkuar me pacientë të infektuar me Covid-19 javën e ardhshme, paralajmëroi Martin Hirsch, kreu i 39 spitaleve në Paris. “Kjo do te jete e pashmangshme”, shtoi ai.

“Rreth 24 tetorit, do të ketë një minimum prej 800 deri në 1,000 pacientë me Covid në kujdes intensiv, shifër e cila përfaqëson 70 deri në 90 përqind të kapacitetit tonë aktual”, tha ai.

Macron u takua me ministrat këtë të martëpër të vlerësuar masat e mundshme dhe për të ndërmarrë kufizime më të rrepta.