Kanali 7...

 Rritja ekonomike me 5%/ Panariti: Duan të besojmë tek fallxhorët, s’ka dritë në fund të tunelit

Ish-ministri Edmond Panariti deklaroi se nuk ka asnjë mundësi që rritja ekonomike të jetë mbi 5%, ashtu siç e parashikon qeveria.

 

Përmes një postimi në “Facebook”, Panariti tha se mazhoranca po bën deklarata boshe sepse diçka e tillë nuk mund të realizohet.

 

“Për një ekonomi të falimentuar nuk ka dritë në fund të tunelit. Parashikimet për rritje ekonomike me mbi 5% për vitin e ardhshëm, ndërsa po fundosesh me gati – 9% në këtë fund viti, janë si magjitë e Abra-Kadabrës. Këto quhen ndryshe edhe “ëishful thinking” ose optimizëm “qesim”.  Për këtë kemi edhe shprehjen pupullore “fluturo me presh..” që i përshtatet “më së miri. Për të parë qëndrueshmërinë dhe besueshmërinë e këtyre prognozave , referojuni parashikimeve për ecurinë e ekonomisë këtë fillim viti dhe krahasojeni me tani që viti po mbyllet. Janë si dita me natën! Këta duan të na bëjnë të besojmë edhe sot fallxhorët, për ekonominë me borxhin dhe rrudhjen më të lartë në rajon.”