Kanali 7...

Samiti i NATO-s, Stoltenberg: Diskutuam se si mund të nxirret gruri nga Ukraina

Sot është dita e tretë e samitit të NATO-s që po zhvillohet në Madrid.

 

Në fokus të diskutimeve mësohet se është lufta në Ukrainë dhe ndihma që do të japin vendet anëtare të aleancës për Kievin.

 

 

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, në fund të samitit të Madridit u shpreh se aleatët e Aleancës diskutuan lidhur me përpjekjet e tyre për të zbutur krizën dhe për të nxjerrë grurin nga Ukraina si nga toka ashtu edhe nga deti.

 

“Çmimet e ushqimeve po arrijnë nivele rekord dhe shumë vende varen nga Ukraina për jetesën. Aleatët diskutuan përpjekjet e tyre për të zbutur krizën dhe për të nxjerrë grurin nga Ukraina si nga toka ashtu edhe nga deti, “tha Stoltenberg në një konferencë për shtyp pas samitit të Madridit.