Kanali 7...

Shkollat e mbyllura/ Në Napoli, mësimi zhvillohet në rrugë dhe ballkone (Foto)

Meqenëse shkollat ​​në Napoli u mbyllën për shkak të numrit të rasteve me COVID-19 në rritje, mësuesit i kanë zhvendosur klasat në rrugë, në mënyrë që nxënësit të mos mbeten prapa me mësime.

Campania shpëtoi gjatë valës së parë të koronavirusit, duke mos u dëmtuar rëndë. Mirëpo, rajoni ka parë rritje infeksionesh javët e fundit, e për këtë arsye, autoritetet lokale kanë mbyllur shumicën e shkollave deri në fund të tetorit.

“Shumë nëna më treguan se fëmijët e tyre qajnë, pas duan të kthehen në shkollë. Ata nuk e kuptojnë pse është pezulluar mësimi nëpër shkolla”, tha një mësuese.

“Ne bëjmë gjithçka për të respektuar rregullat, sepse mendoj se kjo situatë e jashtëzakonshme në Itali është serioze dhe e vërtetë”, shtoi një tjetër mësues.