Kanali 7...

Shqiptarët në sportin e skijimit/ Erjon Tola tregon pasionin dhe karrierën në Itali 

Skijimi është një nga sportet më pak të praktikuara në Shqipëri, kjo dhe për shkak të terrenit. Megjithatë në botë ka mjaft sportiste me origjinë shqiptare të cilët  kanë përfaqësuar në mënyrën më të mirë vendin tonë edhe në këtë disiplinë. Rasti më i  mirë është ai i ERJON TOLES, skiator i cili e ka praktikuar këtë sport që në moshën 5-vjeçare. Lindur e rritur në Itali,  Tola tregon për Vizion Plus si nisi.

 

Edhe pse në karrierën e tij Tola ka është dëmtuar jo pak herë , 33-vjeçari thotë se pasioni të bënë të mos dorëzohesh asnjëherë

 

Periudha e pandemisë ashtu si çdo sport tjetër goditi dhe skijimin por sipas Tolës tanimë gjërat po shkojnë drejt normalizimit

 

Erjon Tola ka marre pjese në Lojërat Olimpike Dimërore 2006, 2010, 2014 dhe 2018 duke u bërë kështu shqiptari i parë që garon në kompeticione të tilla.