Kanali 7...

“Të përmirësohet klima e investimeve”/ Kim: “Skavica”, vetëm fillimi i projekteve amerikane

Diplomatja amerikane ne Shqiperi, Yuri Kim ka vlersuar potencialin e Shqiperise per te rritur investimet e huaja ne vend.

Ndertimi i hidrocentralit te Skavices sipas ambasadores amerikane eshte nje nga projektet me te medha mes dy vende, por ky eshte vetem nje hap i nisjes se nje sere bashkpunimesh te tjera.

“Të gjithë e dimë që shteti ligjor duhet të forcohet dhe të përmirësojë integritetin e tij në mënyrë që investimet e huaja direkte kuptimplota të vijnë në vend”, u shpreh Kim ne fjalen e saj.

Sipas diplomates, pozicioni strategjik i Shqiperise dhe popullsia ne moshe te re dhe nje sere faktoresh te tejre jane arsyeja perse biznesi amerikan duhet te kape mundesine per te bashkëpunuar dhe investuar ne vend.