Kanali 7...

Turqia nuk ka kapacitet për të pritur një valë të re emigrantësh

Presidenti Recep Tayyip Erdogan deklaroi se Turqia nuk ka kapacitet për të pranuar një valë të re të mundshme emigrantësh nga Afganistani.

 

“Presidenti Erdogan nënvizoi se Turqia nuk ka kapacitet të mbajë barrën e migrimit të ri”, thuhej në një deklaratë nga kabineti i tij.

 

Turqia aktualisht është vendi me emigrantët më të pranuar, përfshirë 3.7 milionë sirianë, dhe autoritetet atje shqetësohen për një fluks të mundshëm të ri emigrantësh që ikin nga Afganistani nga talebanët.

 

Erdogan shtoi se askush nuk dëshiron që një skenar i ngjashëm me atë të vitit 2015 të ndodhë sërish, kur qindra mijëra refugjatë ikën nga lufta në Siri në vendet perëndimore përmes Turqisë.