Kanali 7...

Vdes një nga vullnetarët e vaksinës së AstraZeneca

Një vullnetar në provën klinike të AstraZeneca të vaksinës COVID-19 në Brazil ndërroi jetë.

 

Dr. João Pedro Feitosa, 28 vjeç, humbi jetën vdiq nga ndërlikimet e koronavirusit ndërsa po merrte pjesë në testimin e ilaçit, i cili po zhvillohet nga Universiteti i Oksfordit, raportojnë mediat lokale.

 

Një zëdhënës i AstraZeneca tha se studimet dhe provat klinike do të vazhdojnë.

 

“Ne nuk mund të komentojmë raste individuale në një provë të vazhdueshme të vaksinës së Oksfordit pasi i përmbahemi rreptësisht konfidencialitetit mjekësor. Të gjitha ngjarjet e rëndësishme mjekësore vlerësohen me kujdes nga hetuesit. Këto vlerësime nuk kanë çuar në ndonjë shqetësim në lidhje me vazhdimin e studimit në vazhdim.”

 

Deri më tani, 18,000 njerëz kanë marrë vaksinën si pjesë e provës, e cila po zhvillohet në SH.B.A., Afrikën e Jugut, Brazil dhe Mretërinë e Bashkuar.