Kanali 7...

Vëllezërit supergrabitës të Rinasit/ Avokatët refuzojnë të mbrojnë Dash dhe Ernest Kupën

Për afro dy vjet vijon të shtyhet procesi ndaj të akuzuarve për grabitjen e Rinasit.

 

Seanca e planifikuar për këtë të martë nuk është  zhvilluar pasi avokatët e Dash e Ernest Kupes kanë refuzuar të mbrojnë të akuzuarit duke u gjobitur me 500 dhe 100 mijë lekë të reja.

 

Procesi gjyqësor ka ngecur në konkluzionet përfundimtare te gjykatës së posaçme të Apelit.

 

Shkalla e parë ka dënuar gjashtë të pandehurit me 107 vite në total nga të cilët Dash Kupa është dënuar  me 27 vjet burg ndërsa Ernest Kupa  me 26.

 

Përveç grabitjes jashtë pistës në aeroportin e Rinasit, ata gjithashtu akuzohen se janë autorë të dy grabitjeve të tjera ne bankat e nivelit te dyte.